tirsdag den 22. marts 2011

DIY kogle-foder-kugler

Jeg synes det er SÅ hyggeligt at have fugle i haven og vi fodrer to forskellige steder herhjemme – foran køkken-vinduet og ved alrum/stuevinduet – så vi kan nyde de søde, smukke og egentlig ret så fascinerende dyr mest muligt.

Børnene og jeg har lavet nogle nemme og dekorative kogle-foder-kugler til vores forfrosne venner.

Her kommer en simpel DIY, hvis du skulle have fået lyst til at prøve:

Du skal bruge: Kogler, ståltråd/snor, palmin/fedt og fuglefoder

www.tantetit.blogspot.com

Kogler – du kan samle dem selv i skoven og lade dem tørre indenfor, så de “åbner” sig eller du kan købe nogle dekorationskogler. Jeg har købt en pose med 9 dekorationskogler i REMA til 15 kr. Koglerne kan bruges igen og igen.

Start med at binde et stykke ståltråd eller snor omkring enden på koglen – gerne med en go’ længde, så der er nok til at hænge koglen på træet.

www.tantetit.blogspot.com 
Så skal du blande fuglefoderet (jeg har brugt fugleblanding, fuglenødder og rosiner) og palminen, som gerne skal være blødt (altså, det skal ikke have været i køleskabet).

Ælt den fedtede masse godt sammen og kom gerne mere foder i, indtil det har en fin “konsistens”.

www.tantetit.blogspot.com

Så tager du en kogle og “stopper” den med palmin/foder-blandingen. Tryk forsigtigt massen ind mellem koglens “blade” – pas på du ikke knækker dem!

www.tantetit.blogspot.com
Når de alle er færdige stiller du dem i køleskabet et par timer til de er stivnet og så er de klar til at blive hængt op og pryde havens træer, samt give fuglene god nærring i den svære vinter-frost-tid.

www.tantetit.blogspot.com 
God fornøjelse :)

underskrift copy

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...